Jubileumpremière Le Bouquet van Daan Manneke Mijn Muziek Concertserie

10 juni: Komt u ook?

Wij verwelkomen u graag op de bijzondere jubileumpremière van Le Bouquet!

Jubileumpremiere Le Bouquet

50-jarig Jubileum

Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor de Westerkerk. 2017 is een bijzonder jaar voor onze cantor-organist Jos van der Kooy. Dit jaar viert Jos namelijk dat hij al 50 jaar kerkmusicus in Amsterdam is, lang geleden begonnen in de Pniëlkerk in Bos en Lommer; daarna, van 1973 tot 1980 organist en choirmaster van de Engelse Kerk op het Begijnhof en sinds 1981 verbonden als organist aan de Westerkerk. Naast zijn werk in de Wester is Jos stadsorganist van Haarlem, organist van de Raad van State in Den Haag en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Universiteit Leiden. Veel talentvolle jong kerkmusici begonnen hun loopbaan in de Wester.

Ter gelegenheid van zijn jubileum heeft Jos aan componist Daan Manneke opdracht gegeven tot het componeren van een nieuw werk gebaseerd op melodieën uit het Geneefs Psalter die dateren uit de eerste helft van de 16e eeuw. De organist ervaart die melodieën met hun teksten als rode draad in zijn werk als kerk- en concertmusicus.

Jubileumpremière

Het werk, genaamd Le Bouquet, beleeft op zaterdagmiddag 10 juni zijn première met Elena van Slogteren, sopraan, Evan Bogerd en Jos van der Kooy op orgel in een prachtig programma met werken van Bach, Reger en Piet Kee. Na afloop heeft u gelegenheid om Jos persoonlijk te feliciteren. De jubilaris heeft geen behoefte aan bloemen of cadeaus. Echter, hij realiseert zich dat de restauratie van het koororgel en het grote Duyschotorgel dringend nodig is. Uw bijdrage aan de restauratie van beide instrumenten wordt door hem zeer op prijs gesteld.

U bent van harte welkom op deze feestelijke jubileumpremière op 10 juni. Het concert begint om 14:00uur. De deur gaat open om 14:30uur. Entree €10,- per persoon.

Om toegangskaarten te bestellen klikt u hier.

Komt u er niet uit? Belt u dan gerust 020 4230980!